MigraineMigraine is een complexe aandoening die in het dagelijkse leven zeer invaliderend kan zijn voor iemand die daar last van heeft. Omdat bij migraine een heel systeem betrokken is, zoek ik als homeopaat waar bij u de verstoring zit in dit systeem.

Als ervaringsdeskundige op het gebied van migraine, heb ik zelf jaren lang gezocht naar een oplossing voor dit probleem. Mijn migraine hield ik over aan een ongeval waarbij ik een hoofdtrauma opliep. Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd. “Ik moest er maar mee leren leven”. Dit kreeg ik vaak te horen. Maar dat kon ik niet.

Net als vele andere mensen, ondervond ik hoeveel impact migraine op je leven heeft. Wanhopig werd ik er soms van. Maar ik bleef moed houden. Hoopte ik dat er op een dag een oplossing zou komen voor dit enorme probleem, waar ik zo door gehinderd werd.

Dit zorgde ervoor dat ik steeds meer kennis opdeed over dit thema. Ik kwam er achter dat een heel holistisch systeem (interne én externe factoren) betrokken is bij dit probleem. Dat is in de reguliere geneeskunde al lang bekend. Met reguliere medicijnen wordt dit hele systeem immers onderdrukt.

Ik wilde een andere oplossing. Als Klassiek Homeopaat had ik er geen vrede mee dat ik jaar in jaar uit zware medicijnen moest slikken die het probleem niet oploste maar slechts onderdrukte. En die voor de nodige bijwerkingen zorgden.

Door mijn onderzoek kwam ik er achter hoe complex de aandoening migraine is. Inmiddels is bekend dat o.a. de lever, toxische belasting, bloed/hersenbarrière, glutamaten, homocysteïne, een rol spelen bij dit hele proces. Maar er is meer aan de hand… Door te onderzoeken waar in dit hele proces de verstoring zit en vervolgens deze verstoring te gaan ondersteunen met bepaalde middelen, kan het probleem opgelost worden. Dat kan ook op een gezonde manier met homeopathie en indien nodig ook met supplementen.

Uiteraard kijk ik ook bij migraine naar de mens als geheel. Ieder mens is uniek en stem ik mijn behandeling af op de persoon. Ik kijk wat iemand nodig heeft om weer gezond te worden. Mijn aanpak kan dus verschillen van patiënt tot patiënt. Waar dus niet alleen de fysiologische verstoring wordt aangepakt maar ook gekeken wordt naar andere verstorende factoren in uw leven.

Mijn ervaring heeft mij geleerd dat de behandeling tijd nodig heeft. Tijd die nodig is om de ui af te pellen om zo zichtbaar te krijgen waarmee u het beste geholpen kan worden. Waar bij u de verstoring in het systeem zit. Mij is het gelukt om van mijn ernstige migraine af te komen. Heeft u ook de moed om dit aan te pakken? Het kan…!!