pencils-coloured-on-black-1-1188543

Naast Klassieke Homeopathie bestaat er ook een mogelijkheid om Kunstzinnige Counseling in te zetten. Soms biedt het werken met beeldende materialen een toegankelijkere ingang tot het uiten van emoties dan een gesprek. Met name bij kinderen kan dit een prachtig hulpmiddel zijn om meer inzicht te krijgen in problematiek die speelt.
Uiteraard kunnen volwassenen ook voor deze vorm van counseling kiezen in mijn praktijk.
Klassieke Homeopathie en Kunstzinnige counseling zijn goed te combineren. Juist deze combinatie kan een sneller traject van heling bieden. Uiteraard afhankelijk van de klacht waar de patiënt mee komt.

Wat is Kunstzinnige Counseling?
Kunstzinnige counseling is een gesprek waarin het werken met beeldende materialen een centrale plaats inneemt. Als mens hebben we het verlangen om uit te drukken wat in ons leeft. Door te werken met beeldend materiaal kan contact gemaakt worden met diepere emoties. Zowel positieve als negatieve. Het helpt die emoties te uiten en tot verwerking ervan te komen. Zo kan een innerlijke ontwikkelingsweg worden afgelegd: een weg van persoonlijke groei.

Werken met beeldend materiaal maakt zichtbaar wat er in een mens omgaat. Je brengt hierdoor je gevoelens van binnen naar buiten. De kracht van de creatieve opdrachten: tekenen, schilderen en boetseren, is dat het gemaakte werk meer laat zien dan je soms in woorden kan zeggen.

Als counselor stel ik vragen en help ik je met het zoeken naar antwoorden. Elke sessie bestaat uit het werken met beeldende materialen en een gesprek over wat de opdracht en het gemaakte werk bij jou oproept.

Je hoeft niet creatief te zijn. We streven er ook niet naar om iets moois te maken. Het gaat om het proces wat je doormaakt. Beeldende materialen zijn het middel om tot dat proces te komen.

Indien er voor deze vorm van counseling wordt gekozen, bespreek ik van te voren wat de doelen zijn waar we aan gaan werken. Bij therapie met kinderen is er contact met de ouders in de vorm van een evaluatiegesprek.

In 2013/2014 volgde ik de studie Kunstzinnige counseling bij Studio Mattias